Broncestatue Af Ung Mand

Bronzestatue af en ung mand

1. Redegørende
Værket er også kendt som Sciarrabronzen. Det er en bronzestatue af en ung mand. Den er fra perioden 470 f.Kr.-460 f.Kr. (tidlig klassisk tid). Statuen er lavet af bronze. Højden af statuen er 102 cm.
Vi kan se at den unge mand støtter på sit venstre ben. Modsat er højre ben afslappet. Hans højre arm som er fremstrakt bar han formentlig et attribut eller lignende. Venstre arm var bøjet let bagud. Hoften hæves over det bærende ben, mens skulderen i samme side sænkes. Der er altså bevægelse.
Man mener at statuen er blevet skabt i Sicilien. Statuen er blevet fundet i Rom i 1600-tallet.

2. Analyserende
Statuen forestiller en nøgen mand. Det kunne meget vel være en dreng pga. den højde og skridtet som er meget lille. Drengen virker meget rolig. Det ser ud til at han udfører en handling. Det kan vi se, ved hjælp af hans fremstrakte arm.
Vi ved ud fra den klassiske tid, at der var krig i den periode. Derfor er smilet væk. Idealisering. Følelsen af nederlag kommer til udtryk. Ikke særlig god stemning.

3. Perspektiverende
Statuen tilhørte i århundreder den italienske familie Sciarra. Den blev brugt som lampe med et tællelys indeni, så den lyste gennem øjenhullerne.
Vi ved at fra den tidlige klassiske kunst, at den er præget af den såkaldte strenge stil. Kendetegnet var alvor og ro, men ligeledes bevægelse.
Generelt i den klassiske tid ligger vægten på det ene ben med deraf følgende hældninger og drejninger af kroppen. Bronzen var i klassisk tid det mest foretrukne materiale.

EGNE NOTATER:

Ali og Bilal: Bronchestatuen virker meget gammelt, men vha. størrelsen og bredden, kan man fortolke statuen i at den er et barn og armene der rækker ud, kan fortælle os at barne tjener nogen. Dog er drengen nøgen da man kan se hans penis. Bronchestatuen er mere holbar end marmor statuerne fordi at drengen stadig har sin penis og næse. Der findes kun 2 bronchestatuer på Glyptoteket, fordi brochestatuerne blev brugt til våben under krigene dengang.

Meget lav, mistet venstre og højre hånd. Hicran og Eyyub

statuen er fra ca. 470-460 og er lavet af bronze.
figuren holdt oprindeligt en odderskål i højre hånd.
brystvorter, øjenbryn og navle er indlagt i en anden legering, måske bragt til Rom som krigsbytte fra Secillien og genopstillet i en helligdom i Rom.